Zonnepanelen

Zonne-energie: een hernieuwbare energiebron

Photovoltaïsche energie, ofwel zonne-energie, is hernieuwbare energie: de zon is de bron en geeft continue een enorme hoeveelheid energie af. Door het gebruik van photovoltaïsche cellen in zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in gelijkstroom. Deze stroom wordt vervolgens door een omvormer omgezet in wisselstroom.

Hoe werkt zonne-energie?

zonnepaneel
Zonnemodules zijn er in uiteenlopende formaten. Ze zijn bijvoorbeeld enkele centimeters groot op een rekenmachine of horloge. Maar gecombineerd op panelen kunnen ze ook enkele honderden vierkante meters groot zijn. Ze zetten ze licht om in elektrische energie. Fotonen uit het zonlicht worden geabsorbeerd door halfgeleidermaterialen, zoals silicium, in het zonnepaneel. Negatief geladen elektronen worden daarna losgemaakt uit hun atomen, waardoor ze kunnen bewegen. Dat levert energie op. De zonnecellen zijn zo ingericht dat de elektronen in één richting worden gestuurd. De ene kant van de zonnecel krijgt negatieve spanning en de andere kant van de cel krijgt positieve spanning. Dat levert gelijkstroom (DC) op. Deze gelijkstroom gaat door een draad naar een omvormer die het omzet naar wisselstroom (AC). Deze stroom wordt aangesloten op netstroom van het pand.

Oplaadpunten voor elektrische voertuigen

U kunt uw elektrisch voertuig op verschillende manieren opladen. Welke manier u kiest, hangt bijvoorbeeld af van het type voertuig en de gewenste laadsnelheid.. Maar er zijn twee andere eenvoudige vragen die altijd doorslaggevend zijn, namelijk: wat is de locatie van het oplaadpunt en voor wie is dit oplaadpunt bedoeld?

Elektrische voertuigen opladen

ETG heeft een breed aanbod oplaadpalen voor elektrische voertuigen. We onderscheiden daarin drie typen: particuliere oplaadpunten, werkgerelateerde oplaadpunten en openbare oplaadpunten op straat. Al onze oplaadpunten zijn voorzien van een essentieel controlesysteem voor de oplader, montageplaat, kabels en benodigde accessoires. Kortom: alles wat u nodig heeft om uw voertuig op te laden!

zonnepaneel-charge

Ontwikkelingen

De elektrische voertuigenindustrie ontwikkelt zich razendsnel. ETG vindt het belangrijk om voorop te lopen in de ontwikkeling van nieuwe technologieën. We zien veel mogelijkheden voor nieuwe oplaadpunten, bijvoorbeeld bij:

  • supermarkten, winkels en recreatievoorzieningen;
  • hotels, gastenverblijven en campings;
  • kantoorcomplexen en werkplaatsen;
  • openbare oplaadpunten in parkeergarages;
  • middelbare scholen, hogescholen en universiteiten;
  • ziekenhuizen;
  • autodealers en -garages.

Bent u klaar voor de elektrische revolutie?

Delen via:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn